Gotuj z Agą
(jedzenie to rozkosz)
- praca zaliczeniowa

 

Desery

Budyń pomarańczowy

350 ml mleka, 100 ml śmietany, sok z 1 pomarańczy, 1 budyń waniliowy w proszku, 1 galaretka owocowa, 2-3 łyżki cukru, pomarańcza i liście mięty do ozdobienia

  1. W mleku, śmietanie i soku pomarańczowym rozprowadzamy budyń waniliowy w proszku i galaretkę, dodajemy cukier i gotujemy budyń. Wlewamy do foremek wypłukanych w zimnej wodzie, a następnie pozostawiamy do stężenia.
  2. Budyń wyjmujemy i ozdabiamy plastrem pomarańczy, paskami skórki dobrze umytej pomarańczy oraz listkami mięty.
Uwaga:Galaretkę w zależności od rodzaju możemy dodać do gotowego budyniu.

Praca zaliczeniowa
Copyright © Agnieszka Skrzypek