Gotuj z Agą
(jedzenie to rozkosz)
- praca zaliczeniowa

 

Potrawy mięsne

Kotlety z kostką nadziewane

4 kotlety schabowe z kostką żebrową (po 120-150 g), sól, pieprz czarny mielony, mąka, 1 łyżka oleju, 2 łyżki masła

Nadzienie:1 ogórek konserwowy, 1 jajo ugotowane na twardo, 100 g mięsa wędzonego, 50-60 g sera wędzonego.

  1. W schabie zrobić kieszenie i napełnić je masą z posiekanego ogórka, ugotowanego jaja, wędzonego mięsa i sera. Kieszenie zaszyć nicią, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
  2. Nadziewane kotlety opiec z obu stron na oleju i maśle, podlewając dusić do miękkości.
  3. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami

Praca zaliczeniowa
Copyright © Agnieszka Skrzypek