Gotuj z Agą
(jedzenie to rozkosz)
- praca zaliczeniowa

 

Strona główna

W brodawkach naszego języka rozmieszczonych jest 8mln kubków smakowych. Zapewniają one możliwość przeżywania orgii doznań smakowych, a przecież w rytmie codziennego życia ograniczamy się często do pospiesznego pochłaniania niezdrowych dań barowych. Nasycamy nasz organizm niezbędnymi do funkcjonowania kaloriami, nie odczuwając często żadnego smakowego uniesienia.

Ta strona pozwoli zapoznać się i korzystać z przepisów potraw:

  • przyrządzanych przez nasze babcie
  • środkowoeuropejskiej kuchni ludowej
  • pobudzających wyobraźnię ''rodzynków" kuchni egzotycznej.

Wybranie ciast, przyprawienie potraw mięsnych, przygotowanie różnego rodzaju przekąsek, sosów, deserów i ich estetyczne kształtowanie, to radość oderwanie się od biurka, kierownicy czy jakiejkolwiek rutynowo powtarzanej czynności. Radość tym większa, gdy domownicy lub goście wyrażają uznanie dla umiejętności kulinarnych twórcy potraw.


Praca zaliczeniowa
Copyright © Agnieszka Skrzypek