Gotuj z Agą
(jedzenie to rozkosz)
- praca zaliczeniowa

 

Sałatki


Sałatka makaronowa z brokułem i pomidorem

150g makaronu(„kogucie grzebienie”), sól, 100g szynki, 2 pomidory, brokuł
Zalewa :1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu, sól, pieprz czarny mielony.

  1. Zagotować wodę, osolić, włożyć makaron do wrzątku, wymieszać ugotować.
    Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Różyczki brokułu ugotować w osolonej wodzie. Miękki, ale jędrny odcedzić.
  2. Przygotować zalewę z podanych wyżej składników.
  3. Ostudzony makaron wyłożyć na półmisek, dodać brokuły i pokrojone na kawałki pomidory. Wymieszać z zalewą i podawać.

Praca zaliczeniowa
Copyright © Agnieszka Skrzypek